ČESTA PITANJA

Informacije o hotelu:

 1. Gdje mogu da pronađem kontakt telefon i adresu hotela?
  • Kontakti i adresa hotela se nalaze na stranici “Kontaktirajte nas“. Naš direktni broj telefona je +382 20 684 000.
 2. Od koliko sati je doručak, vrijeme dolaska/odlaska?
  • Vrijeme dolaska počinje od 14:00 po lokalnom vremenu. Odjavljivanje se vrši do podneva po lokalnom vremenu.
  • Rani dolazak ili kasni odlazak su mogući kontaktiranjem sektora za rezervacije na +382 20 684 000 ili e-mailom na [email protected].
 3. Da li je dostupan parking i koliko košta?
  • Hotel obezbjeđuje mogućnost samostalnog parkiranja uz doplatu svim našim gostima na pokrivenom parkingu (CCTV).
 4. Želim da povedem kućnog ljubimca. Da li su kućni ljubimci dozvoljeni?
  • Kućni ljubimci nisu dozvoljeni u hotelu.
 5. Da li moje dijete može da spava u mojoj sobi? I kakvi su uslovi?
  • Pomoćni ležaj za jedno dijete se obezbjeđuje na zahtjev i uz doplatu (besplatno do 3 godine). Dječiji krevetić je besplatan.
  • Hotel preporučuje rezervisanje 2 sobe (povezane) za porodicu od 4 ili više osoba kako bi se osigurao njihov ugodan boravak.
 6. Koje opcije plaćanja nudi hotel?
  • Hotel prihvata gotovinsko plaćanje u eurima.
  • Hotel prihvata glavne kreditne kartice, kao što su Master, Visa, Amex i Maestro.
  • Hotel prihvata plaćanje putem transfera. Molimo kontaktirajte naš sektor za rezervacije za više informacija.

Rezervacije soba:

 1. Koliko soba mogu da rezervišem?
  • Naša web stranica omogućava rezervaciju do devet soba po hotelu za isti datum ili različite datume.
  • Za sva pitanja o grupnim rezervacijama, molimo kontaktirajte naš tim za rezervacije.
 2. Da li mi je potrebna kreditna kartica za rezervaciju?
  • Podaci o vašoj kreditnoj kartici su potrebni da garantuju vašu rezervaciju u slučaju kasnog dolaska.
  • Hotel može unaprijed autorizovati datu kreditnu karticu u svrhu garancije vaše rezervacije. Neovlašćena kreditna kartica, pogrešan broj ili kartica dovešće do otkazivanja vaše rezervacije, a ponovna rezervacija će zavisiti od dostupnosti cijena i soba.
 3. Kako mogu da promijenim rezervaciju?
  • Možete da promijenite svoju rezervaciju u odeljku “Moja rezervacija”.
 4. Šta da radim ako sam izgubio broj rezervacije?
  • Molimo kontaktirajte naš tim za rezervacije.
 5. Koja je vaša politika otkazivanja ako ne mogu da realizujem rezervaciju?
  • Naša detaljno pojašnjena politika otkazivanja je uključena uz svaku potvrdu o rezervaciji. Molimo vas da pogledate svoju potvrdu o rezervaciji, jer se politika otkazivanja može razlikovati u zavisnosti od tarifnog plana koji ste rezervisali.
  • Za dodatnu pomoć, molimo kontaktirajte naš tim za rezervacije u bilo kom trenutku.

Zaštita i bezbjednost podataka

Primjena

Ove informacije o zaštiti podataka osmišljene su da vas kao posjetioca i korisnika website-a www.story-hospitality.com (u daljem tekstu “website”) informišu o vrsti, obimu i svrsi prikupljanja, obrade i korišćenja ličnih podataka na ovom website-u.

Website provajder

Nadležni organ u pogledu Zakona o zaštiti podataka Vlade Crne Gore i website provajder (pružalac usluga) u pogledu CUE Podgorica je

STORY HOSPITALITY

PO Box 32932 Abu Dabi UAE

(U daljem tekstu “provajder”).

Rezervacije

Podaci koje unesete na našu web stranicu da biste rezervisali hotel ili restoran ili spa tretman biće nam prenijeti u šifrovanom formatu (preko HTTPS-a). Ovi podaci, čiji tip i obim proističu iz odgovarajućeg obrasca za unos u onlajn program za rezervacije koji koristimo, biće prikupljeni, obrađeni i korišćeni isključivo za uspostavljanje, izvršenje i sprovođenje ugovora koji nastane prilikom rezervacije.

Korisnički nalog

Možete se registrovati za korisnički nalog na našoj web stranici sa svojom e-mail adresom i dodjelom lozinke. Ova registracija se može izvršiti preko stavke menija „Registracija“ u zaglavlju ili dodavanjem lozinke prilikom rezervacije i unosom ličnih podataka.

Po uspješnoj registraciji, automatski će vam biti kreiran korisnički nalog koji važi za sajtove svih naših hotelskih brendova, STORY HOSPITALITY Hosts (domaćini), STORY HOSPITALITY Gastronomija i STORY HOSPITALITY Iskustva. Registracijom za korisnički nalog izjavljujete da ste saglasni sa otkrivanjem informacija koje ste dali prilikom registracije.

U korisničkom nalogu možete vidjeti i uređivati (npr. otkazati ili promijeniti) sve rezervacije koje ste izvršili od vaše registracije, tako što ćete obezbijediti svoje korisničke podatke preko jednog od gore navedenih website-a. Možete da izbrišete svoj korisnički nalog u bilo kom trenutku.

Web praćenje

Ovaj website takođe koristi Google Analytics, uslugu web analize kompanije Google Inc. sa sedištem u Mountain View-u, SAD („Google“). Google analitika koristi „kolačiće“. Ovo su tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i omogućavaju analizu vaše upotrebe website-a. Informacije koje generiše kolačić o vašem korišćenju ove web stranice će generalno biti proslijeđene Google-u i uskladištene na serveru u Sjedinjenim Državama.

Google obezbeđuje IP anonimizaciju (tzv. IP maskiranje) i to se aktivira na ovoj web stranici (proširujući Google analitiku pomoću koda „gat._anonimizeIp();“); Google će time skratiti i anonimizirati vašu IP adresu u Evropskoj uniji ili u drugoj državi članici Evropskog ekonomskog prostora. Samo u izuzetnim slučajevima puna IP adresa će se prenijeti na Google server u SAD i tamo biti skraćena.

U ime operatera ovog website-a, Google će koristiti informacije prikupljene preko Google analitike za analizu vašeg korišćenja web stranice, za sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice i za pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem web stranice i interneta uopšte, operateru web stranice. IP adresa koju prenosi vaš pretraživač u kontekstu Google analitike neće se miješati sa drugim Google podacima.

Možete spriječiti postavljanje kolačića od strane Google analitike tako što ćete u skladu sa tim konfigurisati softver vašeg pretraživača; međutim, imajte na umu da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti da koristite sve funkcije ove web stranice. Pored toga, možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiše kolačić a koji se odnose na vašu upotrebu website-a (uključujući vašu IP adresu) od strane Google-a i obradu ovih podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem plug-ina za pregledač koji je dostupan pod sledećim linkom https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Štaviše, možete sprečiti da Google analitika bilježi vaše korišćenje web lokacije tako što ćete postaviti „kolačić za isključivanje“ koji će spriječiti prikupljanje vaših podataka tokom budućih posjeta ovom website-u.

Operater ove web stranice takođe koristi Google analitiku za analizu podataka iz AdWords-a i DoubleClick kolačića u statističke svrhe. Ako želite da se odjavite, deaktivirajte ovu funkciju preko menadžera podešavanja oglasa (http://www.google.com/settings/ads?hl=en).

Više informacija o uslovima korišćenja i zaštiti podataka Google analitike naći ćete na http://www.google.com/analytics/terms/en.html i https://www.google.de/intl/en/policies/.

Daily Point

U ime operatera ove web stranice, Daily Point prikuplja i čuva podatke na ovoj web stranici i njenim podstranicama u svrhe marketinga i optimizacije. Profili korišćenja se mogu kreirati od ovih podataka pomoću pseudonima. U ovom procesu se mogu koristiti kolačići i tehnika pod nazivom Fingerprint. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se lokalno čuvaju u baferu internet pretraživača posetioca website-a. Tehnologija otiska prsta (koja se naziva i ključ bez IP-a) čuva varijable okruženja iz Internet pretraživača u bazi podataka, ali ne čuva nikakve eksplicitne podatke vezane za korisnike kao što je IP adresa (IP adresa na Wikipediji). Kolačići i/ili otisak prsta omogućavaju prepoznavanje internet pretraživača. Bez izričite dozvole dotičnog korisnika, podaci koje je prikupio Daily Point neće se koristiti za ličnu identifikaciju korisnika ove web stranice i neće biti povezani sa ličnim podacima u okviru anonimnog profila. Moguće je odbiti prikupljanje i čuvanje podataka u bilo kom trenutku, a takvo odbijanje će se odnositi na buduću upotrebu.

Kontaktirajte nas

Kada nas kontaktirate, website provajdera, (npr. putem obrasca za kontakt ili putem e-maila), vaši podaci će biti sačuvani za potrebe obrade vašeg zahtjeva I u slučaju naknadnih upita.

E-mail newsletter

Redovno ćemo vas obavještavati o H Mark Hosts i ponudama i uslugama putem newslettera koji se šalje mailom.

Ako želite da primate newsletter, biće nam potrebna vaša važeća e-mail adresa. Ona će se koristiti samo za slanje newslettera i neće biti otkrivena trećim licima.

Pretplatnik na e-mail newsletter može u bilo kom trenutku povući svoju saglasnost za čuvanje gore navedenih podataka i njihovo korišćenje za slanje newslettera. Saglasnost se može izmijeniti putem linka u newsletterima ili slanjem e-maila sa naslovom „odjava“ na [email protected].

Uključivanje usluga i sadržaja nezavisnih provajdera (npr. YouTube i Google Maps)

Sadržaj trećih strana kao što su video snimci sa YouTube-a ili mape sa Google Maps (u daljem tekstu „provajderi trećih strana“) uključen je u ovaj website. Da biste koristili ove sadržaje, tehnički je neophodan prenos IP adrese korisnika odgovarajućem trećem provajderu. To je zato što bez IP adrese dobavljači treće strane ne mogu da pošalju sadržaj ugrađen u website u pretraživač odgovarajućeg korisnika. Nemamo kontrolu nad tim da li dobavljač treće strane koristi IP adresu, npr. u statističke svrhe ili na drugi način.
.

Korišćenje Facebook društvenih plug-inova

Website koristi društvene plug-inove (u daljem tekstu “plug-inovi”) za društvenu mrežu facebook.com, koju vodi Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (u daljem tekstu „Facebook”). Dodaci prikazuju jedan od Facebook logotipa (bijelo “f” na plavoj pločici ili simbol “palac gore”) ili su označeni komentarom “Facebook društveni plug-in”. Lista i prikaz društvenih plug-inova za Facebook dostupni su ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada korisnik pristupi stranici našeg website-a koja sadrži takav plug-in, njegov/njen pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa Facebook serverima. Sadržaj plug-ina će biti prenesen sa Facebook-a direktno u pretraživač korisnika, koji će ga integrisati u web stranicu. Provajder stoga nema kontrolu nad obimom podataka koje Facebook prikuplja preko ovog plug-ina. Prema najnovijim saznanjima provajdera, Facebook postupa na sljedeći način:

Ugrađivanjem plug-ina, Facebook dobija informaciju da je korisnik pristupio odgovarajućoj stranici website-a provajdera. Ako je korisnik prijavljen na Facebook-u, Facebook može da dodijeli pristup korisnikovom Facebook nalogu. Ako korisnik stupi u interakciju sa plug-inovima, npr. klikom na dugme „Sviđa mi se“ ili ostavljanjem komentara, ove informacije će biti poslate iz pretraživača korisnika direktno na Facebook gdje će biti uskladištene. Ako korisnik nije korisnik Facebook-a, i dalje postoji mogućnost da Facebook registruje i sačuva IP adresu ovog korisnika. Prema Fejsbuku, u Nemačkoj se čuvaju samo anonimne IP adrese.

Za detalje o svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Facebook-a i pravima korisnika i opcijama konfiguracije radi zaštite njihove privatnosti, korisnicima se savjetuje da pogledaju informacije o privatnosti Facebook-a na https://www.facebook.com/about/privacy/.

Ako je korisnik član Facebook-a i ne želi da Facebook prikuplja podatke o njemu/njoj preko web stranice provajdera i povezuje ih sa podacima korisnika koji se čuvaju na Facebook-u, korisnik mora da se odjavi sa Facebook-a prije nego što posjeti web lokaciju provajdera.
Isto tako, moguće je blokirati Facebook društveni plug-in sa plug-inovima za pretraživač korisnika, npr. “Facebook blocker”.

+1 Google+ dugme

Website koristi dugme “+1” društvene mreže Google Plus, kojom upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (u daljem tekstu “Google”). Dugme se može prepoznati po simbolu “+1” na bijeloj ili obojenoj pozadini.

Kada korisnik pristupi stranici našeg website-a koja sadrži takvo dugme, njegov/njen pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima Google-a. Sadržaj dugmeta “+1” će biti prenesen od Google-a direktno u njegov/njen pretraživač, koji će ga integrisati u website. Provajder stoga nema kontrolu nad obimom podataka koje Google prikuplja preko ovog dugmeta. Prema Google-u, bez klikanja na dugme “+1” neće se prikupljati lični podaci; lične podatke, kao što je IP adresa, Google će prikupljati i obrađivati samo u slučaju prijavljenih članova Google+.
Korisnici mogu pronaći više informacija o svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Google-a i opcijama upravljanja podešavanjima za zaštitu privatnosti u Google obavještenju o zaštiti podataka u vezi sa dugmetom “+1” na www.google.com/policies/privacy/partner i u čestim pitanjima na www.google.com/button/.

Twitter

Website koristi Twitter dugmad. Ova dugmad obezbjeđuje Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD (u daljem tekstu „Twiter“). Mogu se prepoznati po terminima kao što su „Twitter“ ili „Follow“ u kombinaciji sa stilizovanom plavom pticom. Dugmad na Twitteru omogućavaju korisnicima da dijele doprinos ili stranicu ovog website-a preko Twitera ili da prate provajdera na Twiteru.

Kada korisnik pristupi stranici našeg website-a koja sadrži takvo Twitter dugme, njegov/njen pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima Twitera. Sadržaj dugmeta Twitter će se prenijeti sa Twitter-a direktno na njegov/njen pretraživač. Provajder stoga nema kontrolu nad obimom podataka koje Twitter prikuplja preko ovog plug-ina. Prema Twitter-u, samo IP adresa korisnika i URL odgovarajuće web stranice se prenose nakon ugradnje Twitter dugmeta; ovi podaci će se koristiti samo za potrebe prikazivanja dugmeta Twitter.

Dodatne informacije o Twitter usluzi i Twitter dugmadima dostupne su u Twitter-ovoj izjavi o zaštiti podataka na http://twitter.com/privacy.

Korišćenje društvenih plug-inova za Instagram

Website koristi plug-inove za Instagram, kojima upravlja Instagram LLC., 1601 WilloW Road, Menlo Park, CA 94025, SAD („Instagram“). Plug-inovi su označeni logotipom Instagrama, npr. u obliku Instagram kamere.

Kada pristupite stranici ovog website-a koja sadrži takav plug-in, vaš pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima Instagrama. Sadržaj plug-ina će biti prenesen sa Instagrama direktno u vaš pretraživač, koji će ga integrisati u website. Putem ovog ugrađivanja, Instagram će dobiti informacije da je vaš pretraživač pristupio odgovarajućoj stranici našeg website-a, čak i ako nemate Instagram profil ili niste prijavljeni na Instagram u tom trenutku. Ove informacije (uključujući vašu IP adresu) će vaš pretraživač prenijeti direktno na Instagram server u SAD i tamo će biti uskladištene.

Ako ste prijavljeni na Instagram, Instagram može direktno dodijeliti pristup našeg website-a vašem Instagram nalogu. Ako ste u interakciji sa plug-inovima, npr. kliknite na dugme „Instagram“, ove informacije će takođe biti prenijete direktno na Instagram server i tamo će biti sačuvane. Ove informacije će takođe biti objavljene na vašem Instagram nalogu i biće prikazane pored vaših kontakata..

Za detalje o svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Instagrama i vašim pravima kao korisnika i opcijama konfiguracije za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte informacije o privatnosti Instagrama: https://help.instagram.com/155833707900388/

Ako ne želite da Instagram dodjeljuje podatke prikupljene preko našeg website-a direktno na vaš Instagram nalog, morate se odjaviti sa Instagrama prije nego što pristupite našem website-u. Takođe možete potpuno spriječiti učitavanje plug-inova za Instagram korišćenjem plug-inova za vaš pretraživač, npr. blokator skripti „NoScript“ (http://noscript.net/).

Maloljetnici

Maloljetnici ne smiju da nam prenose lične podatke bez saglasnosti roditelja ili zakonskog staratelja. Mi nećemo u kontekstu našeg website-a prikupljati, obrađivati i koristiti svjesno dobijene lične podatke maloljetnika.

Pravo na informacije i pravo na ispravku korisnika

Nakon pisanog zahtjeva, provajder će vas obavijestiti da li se i koji lični podaci o vama čuvaju kod provajdera. U slučaju netačnih podataka imate pravo na ispravku ličnih podataka sačuvanih o vama.

Molimo vas da sve žalbe, pitanja ili zahtjeve za informacije u vezi sa prikupljanjem, obradom ili upotrebom vaših ličnih podataka uputite na [email protected].