fb

Room(s)

Sobe

Adult(s)

Odrasli

Children

Djeca

Hotel CUE Podgorica > Blogs > Nova jela u meniju The Living Room-a

Nova jela u meniju The Living Room-a

Zima je došla, pa je vrijeme za nova jela koja će oduševiti i najzahtjevnije sladokusce u hotelu CUE Podgorica i The Living Room Lounge & Dining. Inovacije donosi naš šef kuhinje, Stefan Đukanović koji se potrudio da u meniju pronađete jela iz raznih krajeva svijeta.

Đukanović je u svijet kulinarstva ušao kao mlad, maloljetan momak i do 33. godine imao priliku da sprema hranu sa majstorima svog zanata, Džejmijem Oliverom, Susur Lijem, kao i Gaj Fijerijem.

Na njegove majstorije u kuhinji nisu ostale ravnodušne brojne svjetske zvijezde, poput Žan Renoa, Bred Pita, Anđeline Džoli, Mik Džegera, Marka Jarića, Nikole Vučevića, čiji je bio lični šef ovog ljeta. Isti slučaj je i sa princom Abu Dabija, šeikom Hazom Binom Zajedom al Nahjanom, bratom predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prethodne tri godine Đukanović je bio njegov glavni šef, nakon čega se opet vratio u CUE Podgorica, čiji je dio tima od otvaranja.

Taj zanimljiv put, objašnjava Đukanović, omogućio mu je da sprema najrazličitija jela, kao i da koristi najkvalitetnije proizvode sa svih krajeva svijeta. U sadašnjem meniju The Living Room-a i dalje su neka jela koja je postavio još prije šest godina, prilikom otvaranja restorana, a koja su brojni stalni gosti zavoljeli i navikli da naručuju. Zato se sa promjenama, kako kaže Stefan, ide postepeno.

“Nova jela su pripremana sa puno pažnje, kako bi se zadovoljili domaći i inostrani gosti. Smatram da jelovnik treba da bude raznovrstan i, prije svega, originalan. Ako nije tako, odnosno, ukoliko ne možemo da nađemo prave sastojke, ne treba ga praviti. Da bi bilo jasnije, ako se humus pravi sa tahini pastom, onda je neopohodno koristiti tu pastu, a ne zamjenu. Takođe, leblebije je potrebno skuvati, ne koristiti one iz konzerve. Dakle, da bi priča bila uspješna, potrebni su pravi prozvodi”, objašnjava naš šef kuhinje.

Stefan kaže da će gosti moći da isprobaju neka nova arapska i francuska jela, te da će akcenat biti na kuhinji iz Maroka, gdje je u prethodne tri godine provodio najviše vremena.

“Uvijek gledam da na tanjiru imam dvije tehnike kuvanja. Takav je slučaj sa svinjetinom, koja ne sadrži samo grilovani kotlet, već i bajaderu od tog mesa, koje se kuva 24 sata, nakon čega se sjecka, dodaju začini, suvo i koštunjavo voće. Tako da nije riječ o mesu spremljenom na klasičan način. Pored toga, imaćemo sjajan domaći humus sa teletinom, Mutabal salatu, egzotičnu Kuskus salatu sa citrusima, kao i neka zanimljiva glavna jela od mesa”, kazao je naš Stefan, koji najčešće jela sam kreira u svojoj glavi, počevši od sastojaka, pa sve do izgleda.

Svoju davnu želju da se bavi slikarstvom, spojio je sa kuhinjom, pa sada Stefan umjetnička djela pravi na tanjirima i ovalima. To će, zasigurno i nastaviti, jer najavljuje specijale, koje možete probati svakog narednog mjeseca u The Living Room-u.

SHARE THIS STORY