CUE PODGORICA

CUE EKO TURE

Pozivamo vas na posebno putovanje u srce Crne Gore – otkrijte život u njenom prirodnom staništu i doživite nezaboravne susrete! Crna Gora je prva ekološka država na svijetu, poznata po prirodnim ljepotama, nacionalnim parkovima, lijepim i toplim ljudima. Izaberite svoju CUE Eko turu i prepustite se novoj avanturi!

Putevima meda i oblaka Lovćena

Doživite ekskluzivnu eko-turu namijenjenu zaljubljenicima u prirodu, koji žele da borave u prirodnim ljepotama daleko do centara masovnog turizma. Krenite na tročasovnu avanturu kroz netaknutu divljinu Nacionalnog parka Lovćen, gdje ćete obilaziti neistražene krajolike koji spajaju kontinentalnu i jadransku regiju. Putem ćete biti očarani impresivnim vidicima.

Vaše putovanje nastavlja se jedinstvenom posjetom pčelara, gdje ćete uživati u lokalnim specijalitetima, ali i isprobati med i ostale proizvode od meda.

Posjeta se završava posjetom urbanog centra, kao podsjetnika na prošla vremena, sa posebnim osvrtom na dinastiju Petrović-Njegoš. Posjeta uključuje obilazak Muzeja posvećenog prvom i posljednjem kralju Crne Gore, pružajući dirljiv uvid u prošlo doba.

CJENOVNIK

2 osobe 266€ | 3 osobe 299€ | 5 osoba 465€

U cijenu je uključeno

Licencirani vodič

Transfer od hotela i natrag

Hiking tura

Ulaznice za muzej

Posjeta domaćinstvu i ručak

Joga u prirodi na zahtjev (dodatnih 20 eura)

Obavezno osiguranje

PDV

Putevima vina i eko farme magaraca

Ova eko-tura je namijenjena putnicima koji traže odmor od prepunih turističkih destinacija. Vaše putovanje počinje u Podgorici, vodeći vas duž slikovitog toka rijeke Morače, sve do poznatog vinogradarskog područja. Otkrićete modernu vinariju proslavljenu po naprednoj tehnologiji i globalnoj distribuciji vrhunskih vina, gdje možete uživati u degustacijama vina i lokalnih proizvoda.

Nakon toga, vodimo vas do farme magaraca, čiji su vlasnici došli na ideju da je otvore sa namjerom da zaštiti tu životinju od izumiranja. Ulaznica može da bude kilogram šargarepe i dobra volja da se družite sa tim životinjama. Tom prilikom ćete moći da se upoznate sa radinostima te farme, koja se izdržava od izrade proizvoda na bazi magarećeg mlijeka.

Izlet se nastavlja iz ravničarskog kraja ka uzvišenju, na kojem se nalazi kuća velikog crnogorskog pisca, samoukog učenjaka, u kojoj se nalazi muzej, opremljen audio vodičima, tako da se možete upoznati sa istorijatom svakog od eksponata, koji pripadaju kolekciji muzeja.

CJENOVNIK

2 osobe 300€ | 3 osobe 340€ | 5 osoba 500€

U cijenu je uključeno

Licencirani vodič

Transfer od hotela i natrag

Hrana, degustacija vina i lokalnog brenda rakije u lokalnoj vinariji, dobitnik specijalne nagrade “Monde selection” Bruxelles

Ulaznice za Muzej Marka Miljanova

Joga u prirodi na zahtjev (dodatnih 20 eura)

Obavezno osiguranje

Putevima riječkih vinarija i pčelara ka Skadarskom jezeru

Zaronite u očaravajući svijet slikara iz Cetinja na ovoj eko-turi, prateći staze koje je obožavao poznati umjetnik Dado Đurić. Vaše putovanje odvija se u nevjerovatnim predjelima prirodnih ljepota, vodeći vas do vidikovca koji otkriva zadivljujuću panoramu Skadarskog jezera.

Nastavljajući ovim umjetničkim putem, istražićete vinarije u Rijeci Crnojevića, od kojih su mnoge vlasništvo uglednih pčelara. Ovdje će vaša nepca doživjeti pravi užitak dok okusite mješavinu vina, meda i ukusnih lokalnih proizvoda, svaki pružajući jedinstveni doživljaj regije.

Avantura se nastavlja mirnom vožnjom duž krivudavih voda Rijeke Crnojevića, koje se graciozno stapaju s čarobnim Skadarskim jezerom. Nakon ove mirne vožnje, prepustite se uživanju u ukusnom ručku u jednom od obalskih restorana sa ribljim specijalitetima.

CJENOVNIK

2 osobe 360€ | 3 osobe 430€ | 5 osoba 650€

U cijenu je uključeno

Licencirani vodič

Transferi od hotela i natrag

Ručak + degustacija lokalnih riba, vina i rakije

Krstarenje

Joga u prirodi na zahtjev (dodatnih 20 eura)

Obavezno osiguranje

PDV

Putevima dobrotske čipke i staze soli

Ova tura podrazumijeva posjetu vrijednoj kolekciji Dobrotske čipke, pažljivo čuvane unutar prostorija lokalne crkve, uređene po mjeri harizmatičnog paroha, sa elementima modernog slikarstva. Vaše putovanje nastavlja se u radionicu vještih čipkara koji čuvaju lokalnu tradiciju. Ovdje ćete imati priliku da probate specijalitete regiona, uključujući poznatu tortu s bademima, recept koji su čuvale brojne generacije.

Avantura se nastavlja pješačkom turom u neposrednoj blizini starih zidina Kotora, prateći “Stazu soli”, koja je povezivala stanovnike Kotora i Njeguša radi razmjene lokalnih proizvoda. Kako se vaše putovanje zaključuje, dočekaće vas panoramski pogled na impresivni Bokokotorski zaliv.

Zaključite svoju posjetu ugodnim ručkom u Kotoru koji nudi raznovrstan meni, uključujući ne samo mesne, već i vegetarijanske i veganske specijalitete.

CJENOVNIK

2 osobe 310€ | 3 osobe 340€ | 5 osoba 450€

U cijenu je uključeno

Licencirani vodič

Transferi od hotela i natrag

Ručak u restoranu

Joga u prirodi na zahtjev (dodatnih 20 eura)

Obavezno osiguranje

PDV

Ostale ponude