fb

Room(s)

Sobe

Adult(s)

Odrasli

Children

Djeca

CUE Hotel Podgorica > Uncategorized @me > Wellness & Spa za zdrav način života

Naši gosti mogu da uživaju u novom jedinstvenom putovanju u wellness i spa, uključenom u cijenu boravka. Odvajanjem bar malo vremena od zauzetog rasporeda, mogu se prepustiti raznim tretmanima u Banya Wellness and Spa Centru. Na samo nekoliko koraka od svojih soba, gosti ulaze u poseban senzorni prostor gdje mogu da se podmlade, opuste um, uz osjećaj da su miljama daleko od svakodnevnog okruženja, gužve i stresa.

U ovom trenutku, u prilično užurbanom svijetu, važno je istaći činjenicu o poboljšanju kvaliteta mentalnog i fizičkog zdravlja sa ciljem postizanja dobro izbalansiranog života. Nakon dvije teške godine uslijed Covid-19 pandemije, 2022. donosi nadu u svijetliju budućnost dok radimo na svom putu kroz okončanje pandemije i zadržavamo fokus na iskustvima gostiju, stvarajući prostore u kojima mogu u potpunosti da se isključe iz realnosti i prepuste uživanju!

Da li ste znali da se wellness turizam smatra najbrže rastućim segmentom na globalnom turističkom tržištu? U budućnosti u hotelijerstvu, tradicionalna spa ponuda će se stopiti sa wellness programima i konceptima, kako bi se zadovoljile potrebe gostiju koje se konstantno mijenjaju. Njih ne zanimaju samo napredniji spa sadržaji, već i širok spektar drugih novina. Zašto je to tako? Pa, potreba da budete zdravi i lijepi stara je koliko i sama civilizacija. Kako vrijeme prolazi, ovi porivi postaju sve važniji.

Termin „wellness“ je prvi upotrijebio dr Halbert Dunn 1961. godine. Javlja se kao kombinacija dvije riječi, koje znače biti dobro i biti u formi, što ukazuje na orijentaciju ka maksimalnom korišćenju potencijala pojedinca. „Spa” je skraćenica od „Sanus per aquam” što znači „zdravlje kroz vodu”. Spa tretmani datiraju sve do rimskog doba. Poznato je da su Rimljani gradili kupatila za vojnike koji su se vraćali kući iz rata kako bi ublažili simptome iscrpljenosti. Ova spa kultura sada je u centru pažnje širom svijeta zbog svojih različitih masaža, aromaterapije, kao i tretmana ljepote i njege.

Wellness i spa su isprepleteni, ali se razlikuju. Wellness obuhvata niz usluga koje su zasnovane na medicinskim tretmanima, prvenstveno orijentisanim na različite vidove masaže, dok spa predstavlja idealno mjesto za opuštanje, prvenstveno orijentisano na kozmetičke tretmane i njegu tijela. U određenim krugovima, wellness se definiše kao neophodnost, a spa kao luksuz. Pa, takav luksuz je besplatan za naše goste.

Zajedno, wellness i spa pružaju ozbiljno olakšanje i koristi za fizičko i mentalno zdravlje: pomažu kod problema sa spavanjem, pomažu u eliminaciji toksina i u borbi protiv dijabetesa, smanjuju stres, bolove u mišićima i zglobovima, generalno poboljšavaju zdravlje srca, smanjuju glavobolje, i na kraju, najvažnije – povećavaju samopouzdanje.

Ako još niste postali ljubitelj wellness ili spa, koji traže ovakve užitke gdje god da krenu, sada je savršeno vrijeme da posjetite CUE Podgorica i postanete jedan od njih uživajući u besplatnom korišćenju spa u Banya Wellness & Spa Centru, koji je opremljen bazenom, parnim kupatilom, slanom sobom, saunama, relaksacionim tuševima i tepidarijumima.

Unplug & play!

SHARE THIS STORY