fb

Room(s)

Sobe

Adult(s)

Odrasli

Children

Djeca

Hotel CUE Podgorica > Blogs > Zima u Crnoj Gori

Zima u Crnoj Gori

Crna Gora, zemlja poznata po predivnoj jadranskoj obali i strmim planinama, u hladnijim mjesecima pretvara se u pravu zimsku idilu. Često u sjenci sunčanih dana i tople ljetnje sezone, zima u Crnoj Gori bude zapostavljena. Zato, uljepšajte svoje putovanje boravkom u hotelu CUE Podgorica, gdje se susrijeću udobnost i elegancija, pružajući savršenu osnovu za istraživanje zimskih čari Crne Gore. 

Skijaši na ski stazama Kolašina, Crna Gora

Kolašin: Raj za ljubitelje zimskih sportova 

Smješten u srcu planinskog regiona, Kolašin je jedna od glavnih destinacija za one koji uživaju u zimskim sportovima. Ovaj gradić na sjeveru države, okružen visokim planinskim vrhovima Bjelasice, zimi postaje sniježno utočište. Kolašin je poznat po svojim skijalištima, kao što su Kolašin 1450 i 1600, koji posjeduju brojne ski staze pogodne, kako za početnike, tako i za profesionalce. Dobro uređene padine, moderni sadržaji i panoramski pogledi koji oduzimaju dah čine ga savršenim mjestom za zimski odmor. Osim skijanja, u Kolašinu možete ići u šetnju krpljama, sankati se i uživati u ljepotama snijegom prekrivenih pejzaža. Sam grad, sa svojom tradicionalnom crnogorskom arhitekturom i prijatnim restoranima koji služe lokalnu kuhinju, pruža toplu, prijatnu atmosferu koja upotpunjuje zimski doživljaj u Crnoj Gori. 

Borovi prekriveni snijegom iznad Crnog jezera, Nacionalni park Durmitor

Vrhovi Nacionalnog parka Durmitor prekriveni snijegom 

Zima u Crnoj Gori je sinonim za snijegom pokrivene planine i skijaške avanture. Nacionalni park Durmitor, koji se nalazi na UNESKO listi svjetske baštine, glavna je destinacija za ljubitelje zimskih sportova. Najviši vrh Durmitora, Bobotov kuk, zajedno sa skijalištem na Žabljaku nudi odlične uslove za zimske sportove uz prirodne ljepote koje oduzimaju dah. 

Panoramski pogled na Bokokotorski zaliv, Crna Gora

Zima u Kotoru 

Primorski grad Kotor, poznat po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi i zalivu pod zaštitom UNESKA, zimi poprima posebnu atmosferu. Zimi nema toliko turista, što posjetiocima omogućava da u miru lutaju kaldrmisanim ulicama i istražuju istorijske znamenitosti, kao što je katedrala Svetog Tripuna. Hladnije vrijeme je savršeno za šetnju po zidinama tvrđave, sa kojih se pruža zadivljujući pogled na zaliv i grad. 

Mirne obale Jadrana 

 Zima je idealno vrijeme za posjetu crnogorskom primorju. Zima u gradovima poput Budve, Bara i Herceg Novog je blaga, sa dosta sunčanih dana, idealnih za šetnje duž plaže. U kafićima i restoranima uz obalu možete uživati u lokalnoj kuhinji i zadivljujućem pogledu na more. 

Spa odmarališta za opuštanje 

Za one koji traže opuštanje, odmarališta u Crnoj Gori pružaju topao bijeg od zimske hladnoće. Prirodni topli izvori i spa centri, posebno u gradovima kao što je Igalo, poznati su po svojim ljekovitim svojstvima i nude niz tretmana i masaža. 

Iskusite zimu i sniježne avanture u planinskim predjelima Crne Gore, dok na jugu možete uživati u šetnjama obalom i kulturnim svečanostima. Bilo da ste strastveni skijaš, ljubitelj kulture ili samo želite miran odmor, crnogorska zimska sezona i ugodan ambijent hotela CUE Podgorica pružaju jedinstven i nezaboravan bijeg onima koji traže nezaboravnu evropsku zimsku destinaciju. 

SHARE THIS STORY