fb

Room(s)

Sobe

Adult(s)

Odrasli

Children

Djeca

Hotel CUE Podgorica > Blogs > Portreti kraljevske porodice Velike Britanije u hotelu CUE Podgorica

Portreti kraljevske porodice Velike Britanije u hotelu CUE Podgorica

U galeriji hotela CUE Podgorica otvorena je izložba “God Save the King” autorke Laure Kremene, talentovane umjetnice koja je na portretima vješto uhvatila duh kraljevske porodice Velike Britanije.

Izložbu je otvorila zamjenica ambasadorke Velike Britanije, Sara Pilbim, koja je poručila da Laurina remek-djela dokaz moći umjetnosti u očuvanju istorije i njegovanju prekograničnih veza.

“Njena sposobnost da oživi sjaj krunisanja upravo ovdje u Crnoj Gori, svjedočanstvo je univerzalne privlačnosti kraljevske porodice i bogatih kulturnih veza između naših naroda. Izložba koja je održana u rezidenciji britanske ambasadorke izazvala je pažnju uvaženih gostiju koji su imali privilegiju da je posjete. Večeras, dok ova umjetnička djela krase zidove hotela CUE, nadamo se da ćemo izazvati jednako oduševljenje i poštovanje među gostima hotela”, poručila je Pilbim.

Umjetnica Laura Kremene, koja se za modnog dizajnera obučavala u Rumuniji, ali i Belgiji, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, ponosno nosi dvije master diplome iz oblasti modnog dizajna i tehnologije. Njeno umjetničko delo odražava neformalan pristup ilustrovanju dinamičnih portreta, koristeći kombinovane tehnike.

Autorka ističe da je glavna inspiracija za ovu postavku bila kraljica Elizabeta II.

“Sve je krenulo od portreta kraljice, koja je simbol kontinuiteta usred promjena. Njena sposobnost da podržava tradiciju i vrijednosti dok je aktivno učestvovala u tehnološkim i društveno-političkim transformacijama, nešto je što me je uvijek fasciniralo. Ona je ponekad izazivala moju radoznalost i ostavljala me da razmišljam o samoj suštini ovog trenutka. Britanska monarhija je, kao i sam život, u stanju neprekidne evolucije. Portreti koje vidite pred sobom upravo svjedoče o toj transformaciji”, istakla je Laura.

Prisutne je pozdravio i Vučić Ćetković, direktor JU Muzeji i galerije Podgorice, koji je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Glavni Grad ima još jedan prostor gdje se predstavljaju umjetnici sa svih krajeva svijeta.

“Laura Kremene je već privukla pažnju naše kreativne zajednice sa njenim radom u modnoj industriji. Sa ovom izložbom, dobili smo još jednu priliku da vidimo i doživimo njene kreativne ideje. Britanska kraljevska porodica drži poseban status koji inspiriše i fascinira ljude širom svijeta. To kod Laure Kremene generiše kreativne ideje i poseban izražaj, što ovu izložbu čini specijalnom i autentičnom na mnogo načina”, kazao je Vučić Ćetković.

Izložba “God Save the King” pruža posjetiocima priliku da duboko urone u portrete kraljevske porodice Velike Britanije i da iskuse Laurinu izvanrednu sposobnost da uhvati duh i evoluciju ovih fascinantnih ličnosti. Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da dođu i uživaju u ovoj izuzetnoj kolekciji portreta kraljevske porodice do početka oktobra u hotelu CUE Podgorica.

SHARE THIS STORY